Waar verkrijgbaar

Kipproducten met het Pluimgarantie-zegel zijn momenteel verkrijgbaar bij:
 
   Alle Spar supermarkten. Klik hier voor een overzicht van alle winkels.
 
Max Schräder (Categorymanager Vers, Spar): 
''Binnen Spar vinden wij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen erg belangrijk. Verduurzaming van het kipassortiment moet haalbaar & betaalbaar zijn, daarom kiezen wij voor kipproducten met het Pluimgarantie-zegel.''
 
   Alle Hoogvliet supermarkten. Klik hier voor een overzicht van alle winkels.
 
Teun van Drie (Category Manager vlees/kip/vis, Hoogvliet):
“Voor Hoogvliet staat maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) voor het vinden van een goede balans tussen de gezondheid van onze organisatie, de samenleving en het milieu. Niet voor niets is één van onze Krachten: Bewust én verantwoord. Dierenwelzijn is daarom belangrijk voor ons.
 
Wij vervangen een groot deel van ons assortiment standaard kip door duurzamere kip met Pluimgarantie. Deze kippen zijn afkomstig van een langzamer groeiend ras en groeien op eigen kracht. Er wordt meer aandacht besteed aan de leefomstandigheden en het welzijn van de kip. Kip met het Pluimgarantie-zegel is daarnaast een betaalbaar alternatief voor de duurdere duurzame kipproducten met het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming, die ook in onze winkels te koop zijn. De consument heeft hierdoor de keuze en bepaalt zelf hoeveel zij betaalt voor duurzamere kip.”
 
   Alle Jan Linders supermarkten. Klik hier voor een overzicht van alle winkels.
 
Marco Mulder, Senior Categorymanager Vers, Jan Linders
"Jan Linders is als familiebedrijf verankerd in de samenleving. Naast de grote betrokkenheid met onze klanten, integreren we duurzaamheid zo veel mogelijk in onze bedrijfsvoering. Met die reden maak ik me hard voor het steeds verder verduurzamen van ons assortiment vers vlees. Kiezen voor gevogelte met Pluimgarantie is dan een logische keuze. Ook zorgt het keurmerk ervoor dat onze klanten snel de diervriendelijke variant herkennen in het schap. Duidelijkheid en transparantie naar de klant, daar gaat het wat mij betreft om."
 
   Alle Vomar supermarkten. Klik hier voor een overzicht van alle winkels.
 
Jochem Groot, Categorymanager Vlees, Kip, Vis en Vleeswaren, Vomar
"Vomar Voordeelmarkt wil haar klanten de beste kwaliteit bieden voor de laagste prijs. Dit kan door gebruik te maken van betrouwbare en gecertificeerde leveranciers, een groot deel van de productie in eigen beheer te houden en direct aan klanten te verkopen. Een duurzame samenleving creëren staat bij Vomar hoog in het vaandel. Het kunnen aanbieden van duurzame kip is daar onderdeel van.
Eind 2015 heeft Vomar Voordeelmarkt verse kipproducten met één Beter-leven ster in het assoritment gebracht en daarnaast bijna het gehele overige assoritment omgezet naar kip van een langzamer groeiend ras. Deze producten vallen onder de pluimgarantie. Met deze stappen is straks bijna de helft van het kipschap gevuld met kipproducten met één Beter Leven-ster en de andere helft met producten van kippen die aanmerkelijke beter leefomstandigheden hebben gekand dan reguliere kippen"
 
   Alle Coop supermarkten. Klik hier voor een overzicht van alle winkels.
 
Wim van den Burg, Categorymanager Vlees, Vis en Kip, Coop
"Lekker en betaalbaar vlees, waarbij aandacht is voor het welzijn van de dieren. Daar gaan we voor bij Coop. Coop wil stap voor stap verduurzamen, elke dag een stukje beter worden. Kip met Pluimgarantie sluit hier goed op aan. Naast het 1 ster assortiment kan de consument kiezen bij Coop voor verschillende producten met pluimgarantie. Binnen Coop de logische vervolgstap om ons assortiment verder te verduurzamen. En: we maken het voor een grotere groep mensen mogelijk om kip met verbeterde leefomstandigheden tegen een betaalbare prijs te kopen."