Pluimgarantie

Kiest u voor kip met het zegel ‘’Pluimgarantie’’, dan kiest u voor een kip met herkomstgarantie. Producten met het Pluimgarantie-zegel worden gewaarborgd, zodat altijd duidelijk is waar de kip vandaan komt en welke route het heeft afgelegd.

Binnen Nederland komt er steeds meer regelgeving op het gebied van milieu, duurzaamheid en dierwelzijn. Steeds meer boeren werken volgens deze afspraken en zo streven we naar een beter milieu en dierwelzijn. De kippen zijn afkomstig van een langzamer groeiend ras en groeien op eigen kracht. Er wordt meer aandacht besteed aan de leefomstandigheden en het dierwelzijn van de kip. Door volledige controle en traceerbaarheid wordt u een kip gegarandeerd waar u bewust van kunt genieten.

Behalve het welzijn van de kip staat ‘Pluimgarantie’ ook voor een duurzaamer geproduceerde kip. Door onder meer het gebruiken van groene energie en het hergebruiken van warmte wordt in de gehele keten de milieubelasting geminimaliseerd. 

Kip met het Pluimgarantie-zegel is daarnaast een betaalbaar alternatief voor de duurdere duurzame kipproducten met 1, 2 of 3 sterren (biologisch) van de Dierenbescherming, die ook in de supermarkt te koop zijn.