Pasteitjes van kipshoarma

Ingrediënten
  • 500 g. kipshoarma
  • 1 pak bladerdeeg (ontdooit)
  • 1,5 plakje per persoon
  • ½ ui
  • ½ paprika
  • 1 tomaat in kleine stukjes
  • 1 klein blikje maïs
  • 1 ei geklopt
  • ronde eenpersoonsschaaltjes
  • kookring ter grootte van de schaaltjes
  • koekenpan
 
Bereidingstijd
 
Circa 15 minuten + 20 minuten in de oven
 
Bereidingswijze
 
Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 200°C. Was en snijd de ui, de paprika en de tomaat.
 
Bereiden:
Bak de shoarma in een beetje olie gaar op hoog vuur. Voeg de ui, de paprika, de maïs en tomaat toe en bak 2-3 minuten op middelhoog vuur mee. Laat de vulling afkoelen. Vorm het deeg in een klein schaaltje en vul deze met het kipshoarma mengsel. Steek rondjes uit het bladerdeeg en plaats dit als deksel op het pasteitje. Kneed dit voorzichtig en luchtig tegen de rand. Bestrijk met het ei. En bak de pasteitjes in de oven (± 20 minuten) tot ze goudbruin zijn. Bak de shoarma in een beetje olie gaar op hoog vuur. Voeg de ui, de paprika, de maïs en tomaat toe en bak 2-3 minuten op middelhoog vuur mee. Laat de vulling afkoelen. Vorm het deeg in een klein schaaltje en vul deze met het kip.
 
Suggestie: serveer als voorgerecht.