Snelle kippensoep traditioneel

Ingrediënten
  • 1 tl boter/olijfolie
  • 300 gr kipdijfilet
  • 2 blokken kippenboullion
  • 1 ui versnipperd
  • 300 gr soepgroenten (wortel, bleekselderij, prei, venkel)
  • 4 takjes peterselie
  • 150 gr vermicelli
  • peper
Bereidingstijd
Circa 10 minuten voorbereiding en 10 minuten koken.
 
Bereidingswijze
Verhit olie en/of boter in een ruime pan. Snijdt de kipdijfilet in kleine stukjes en kruid deze met peper. Snijdt de uit in kleine stukjes. 
Bak de dijfilet en uit snippers op hoog vuur snel gaar. Voeg 2 liter water en de bouillionblokken toe, zodra het water kookt kun je de soepgroenten toevoegen. Kook de soep 10 minuten zacht door. Voeg de laatste 3 minuten de vermiclli en de kleinversneden verse peterselie toe.
 
Suggestie voor een pittige kippensoep:
  • Vervang de soepgroenten voor een thaise roerbakmix
  • Vervang de ui voor 1 teentje knoflook, gemper en rode peper
  • Vervang de vermicelli door fijne mie
  • Voeg soja en chilisaus toe om de soep op smaak te brengen